SCHÜCO AWS alumínium ablakrendszerek

Az AWS (Aluminium Window System), a SCHÜCO új ablakgenerációja az építészeti és formatervezési szempontokat a funkcióból fakadó előnyökkel köti össze. Amagas hőszigetelési érték és a kis beépítési mélység az építészek és a homlokzattervezők számára széles tervezési szabadságot nyújt.

 

Árajánlat kérés

SCHÜCO AWS ablak – az új ablakgeneráció

A keskeny látszó szélesség lehetôvé teszi az üveg nagy arányú alkalmazását, így a homlokzat rendkívül elegáns megjelenésû. Az ergonómiailag
megformált kilincsek egységes termékcsaládot alkotnak, mellyel a SCHÜCO 2006-ban elnyerte az Industrie Forums Hannover iF-díját. A rejtett vasalatok kézi vagy automatikus mûködtetéssel, kapcsolóval, illetve központi épületvezérléssel irányíthatóak. Az eredmény: optikailag és mûszakilag
egységes kapcsolat az ablakok, ajtók és függönyfalak között.

Az egymáshoz illeszkedô, kevesebb számú építôelem által az építészek és homlokzattervezôk számára csökken az eddigi összetettség.
A SCHÜCO AWS ablak kivitelezhetô WK 3 kategóriáig betörésgátló (EN 1627 szerint), és akadálymentes formában is (DIN 18024 és DIN 18025).

Az enegiaválság, mint esély…

Az ökológiai és energetikai szempontok sokáig másodlagos szerepet játszottak az építészetben. Ez azonban alapvetően megváltozott. Az emelkedő energiaárak és a fosszilis energiahordozók véges száma miatt egyre fontosabb az épületek energiafelhasználási szempontból hatékony tervezése.
Végeredményben az energiamérleg mérvadó egy épület üzemeltetési költségeire és ez által gazdaságosságára nézve. Az energiaválság éppen ezért esély és a növekedés motorja egyszerre.

Energia

Az energia, mint téma jelentôségének növekedése által – az energiatanúsítvány tervezett bevezetése révén-, meg fog változni az épületek tervezése. Sok kiváló építészeti példa bizonyítja, hogy az energetikai koncepció nem csak csökkenti az épület- és energiaköltségeket, hanem az épület építészeti
megjelenésébe is igényesen integrálható. A transzparens építészet tudatosan alkalmazott, filigrán építőelemeivé válnak az ablakprofilok, a szolár és tükröződésmentes szerkezetek.

Biztonság

Az épületek eredeti idôjárástól, hidegtől és melegtől védő funkcióin túl az épületek rendelkeznek egy olyan védelmi funkcióval, mely messze túlmutat az egyes épületelemek biztonságosságán. Az épületeknek a bennük élők számára rejtettséget és biztonságot kell nyújtaniuk. Ez nem csak a reális, hanem a vélt, érzett veszélyeztetettségrôl is szól. Az építészet ezáltal konfliktus-helyzetbe kerül: a biztonság igénye mellett a transzparencia
iránti igényt is be kell tölteni. A biztonsági rendszereknek, legyen az biometrikus beléptetô vagy láthatatlanul integrált füst- és hőelvezetô rendszer
(RWA), amennyire lehetséges, láthatatlannak kell lenniük, hogy az emberekben ne váltsanak ki szorongást és ne keltsék a megfigyeléstől való félelem érzetét.

Automatizálás

Az épületautomatika szokatlan lehetôséget kínál: már régóta nem csak a klímaberendezésekről, fűtési technikákról és gépészeti berendezésekrôl szól. A napvédelem, betörésvédelem, világítás és klímairányítás digitális vezérlésével lehetôség nyílik a rendszerek egyéni kialakítására: ez nem csak optimális védelmet ad a kültéri időjárással szemben, hanem kellemes beltéri klímához is vezet. Az épülettechnikának könnyen kezelhetőnek és erős igénybevételnél is megbízhatónak kell lennie.

Formatervezés

A formatervezés napjainkra sokkal többet jelent forma- és stílusadásnál: a jó formatervezés egy összetett folyamat, melyben gyakran ellentmondásos
követelményeket kell kielégíteni: ergonómia, kialakítás, felületkezelés, tartósság, funkció, ökológia, komfort. A lényegre való törekvés nem kevesebbet, hanem többet jelent: több összpontosítást a funkció és a forma tökéletességére, a technikára, és intenzívebb kommunikációt az építészekkel és a tervezőkkel.