Beltéri ajtó beépítés

Magas minőségű, egyedi igényeknek megfelelően, Magyarországon gyártott fa beltéri ajtóink nem csupán nyílászáró tulajdonságaik lévén szolgálják ügyfeleink kényelmét, hanem esztétikai szempontból is – mint a lakás csodás bútor elemei – teremtik meg és varázsolják egyedivé otthonuk megjelenését!

 

Kérjen árajánlatot

Méretre gyártott egyedi laminált beltéri ajtók

Mind az ajtó lapok szerkezetére vonatkozóan – papírrácstól a tömör ajtókon át, egészen a röntgen ajtókig -, mind az ajtó lapok borítását (MDF, CPL, HPL, Furnér) tekintve, a precíz festett ajtókat is beleértve a gyártó a lehetőségek végtelen tárházát sorakoztatja fel. Ehhez már csak egy grátiszként kapcsolva biztosítja az ajtó panelek – ajtó lapok – ajtó tokok tökéletes szín-azonosságát!

Az innovatív gyári megoldások mellé sok ponton még most is a kézi asztalos munkák is bekapcsolódnak így stílusos és funkcióit is tökéletesen ellátó ajtók kerülnek ki a gyártó sorról, melyhez körültekintő és szakszerű beépítést biztosítunk  az ügyfeleink számára.

Ajánljuk mindazon megrendelőknek, akik egyedi, stílusos megoldásokat keresnek, és a minőségi termékek elengedhetetlen kellékei otthonuknak!

Szolgáltatásaink

SZAKTANÁCSADÁS

Érdemes bevonni minket a tervezéstől egészen a beépítésig, hogy kivitelezhető ötletekkel tudjunk szolgálni.

FELMÉRÉS

Bizonytalan a beltéri ajtó méretében? Forduljon hozzánk bizalommal! Kollégáink felkeresik a helyszínen és pontos gyártási méreteket vesznek fel egyedi igényei alapján.

BEÉPÍTÉS

Cégünk vállalja a forgalmazott beltéri ajtók szakszerű és kifogástalan beépítését.

KARBANTARTÁS

Szerződés esetén a kötelező évenkénti karbantartást cégünk elvégzi.

GARANCIA

1 év gyártói garancia, van lehetőség plusz garanciára, karbantartási szerződés vásárlásával! Ez mindig a gyártói vállalason felül szamitandó attól függően, hogy hány év karbantartást vásárol, de max + 5év lehet és az üvegekre nem vonatkozik 

Kivitelezési lehetőségek

Laminált ajtók

A Full ajtók saját laminált lemezből készülnek, amit 5 mm vastagságú HDF hordozóra magas hőmérsékleten impregnált melamin akril laminátum préselésével állítunk elő. A kapott felület hő, karc és vegyszer-álló – hasonlatosan a széles körben elterjedt CPL és HPL lapokhoz. Ajtólapjaink két oldala és tokja is ebből az anyagból készül. Az ajtó élei, a tokborítás és az üveglécek tökéletesen megegyező rajzolatú fóliát kapnak. Az ajtólap bélése papírrács, tömör, könnyített forgácslap és könnyű MDF lehet, a vasalat fogadására rétegelt szerkezetű MDF élléc szolgál. A megszokottnál sokkal bővebb, gyakran frissülő színpalettánkon a famintázatok és a legfrissebb trendek szerinti design felületek egyaránt megtalálhatóak, hiszen filozófiánk, hogy minden egyedi igényt kielégítsünk.

Szószedet

ALAKOS AJTÓ

Előfordulhat, hogy bizonyos falfelületek nem teszik lehetővé a hagyományos, álló téglalap alakú nyílások elhelyezését. Ilyenkor lehet szükség a lehetőségekhez igazodó, egyedi kialakítású ajtókra. Leggyakrabban lépcsőfeljáró alatt, vagy tetőterekben, mindkét esetben a lap felső éle ferde, így követve a belső tér anatómiáját.

CPL

(Continous Pressing Laminate) Gyűjtőnév, a piac igényeinek megfelelően nagy színválasztékban és a funkciókhoz igazodva többféle kivitellel készülő felület. A CPL felület gyártásakor a gyantát egy nagy hengerrel, folyamatosan préselik a hordozófelületre.

DEKORFÓLIA

A mai beltéri ajtó kínálat belépő szintű terméke, papírfólia felülettel. Az utóbbi években sokat fejlődött nyomdatechnikai megoldásoknak köszönhetően meglepően szép, élethű rajzolatú ajtók készülnek belőle. Az ajtók családjának legsérülékenyebb felületű tagja.

FESTETT AJTÓ

A mai festett ajtók másképp készülnek, mint a régi, helyszínen mázoltak. A Full festett ajtói például, alapfólia és alapozó festés után, festőkamrában, festékszórós technikával nyerik el végső, kifinomult formájukat. Természetesen nem csak a megszokott fehér színben, hanem a RAL, vagy NCS skála bármelyik árnyalatában.

HANGGÁTLÓ AJTÓ

Akkreditált laborban bevizsgált és minősített, a hang terjedését gátló nyílászáró. A Full hanggátló ajtajai akár 42 db hanggátlási tulajdonsággal rendelkezhetnek, természetesen erre a magas értékre elsősorban professzionális környezetben (stúdiók, orvosi rendelők, moziszobák stb.) van igény.

KÖNNYÍTETT TÖMÖR MDF

(UDF) Habosított, könnyű szerkezetű MDF ajtómag alapanyag. Szigetelő képessége magasabb, mint a papírrácsé, de nem olyan nehéz, mint a forgácslap. Közepes mechanikai igénybevételre ideális választás.

PAPÍRRÁCS BETÉT

A modern ajtógyártás egyik legfontosabb alapanyaga, mely kis súlya és könnyű kezelhetősége, és ezekhez mérten nagy szilárdságot adó tulajdonságai miatt közkedvelt. Átlagos mechanikai igénybevételre tökéletesen megfelel.

SZABVÁNY AJTÓ

Az ismert szabványok szerinti méretben készülő nyílászáró. Jelenleg Magyarországon az ajtóméretek terén az alábbi szabványok vannak forgalomban: MSZ – magyar szabvány, DIN (német), Önorm (Osztrák), PN (lengyel), CSN (cseh) és STN (szlovák).

TŰZGÁTLÓ AJTÓ

Hazai és európai minősítő intézetek által tesztelt és bizonyítvánnyal ellátott nyílászárók, amik fő funkciója a tűz terjedésének adott ideig történő késleltetése, meggátlása. A Full azon kisszámú gyártók egyike, akik Magyarországon egyedi méretben készítenek ilyen ajtókat, melynek gyártását az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Intézet) rendszeresen ellenőrzi.

AUTOMATA KÜSZÖB

A korszerű ajtóknál, esztétikai és akadálymentesítési megfontolásból, egyre ritkább a hagyományos, ún. átlépő küszöb. Ehelyett, ha a helyiség funkciója megkívánja, az ajtólap aljába süllyesztett, láthatatlan automata küszöb teljesít szolgálatot. Az ajtó becsukásakor automatikusan
ereszkedik a padlóra, és gumírozott felülete nagyfokú szigetelést biztosít.

EGYEDI AJTÓ

A nyílászárók azon csoportja, melyek az ingatlan adottságaihoz igazodva, egyedi méretben és kivitellel készülnek, a vevő, tervező igényei szerint.

GÉRBE VÁGOTT

Nyílászáróknál leginkább a tokok, lécek gyártásánál használt módszer, amikor a keret illesztései 45 fokos szögben zárnak, hasonlatosan a képkeretekhez.

HDF

(High Density Fiberboard) Az MDF nagyobb térfogatsúlyú „testvére”, ezért akkor alkalmazzuk, amikor még nagyobb szilárdságra van szükségünk.

HPL

(High Pressure Laminate) A forgalomban lévő felületek legkeményebbike. Kifejezetten erős igénybevételű nyilászárók esetén használjuk (nedvestéri helyiségek, közintézmények stb).

KÖNNYÍTETT TÖMÖR FORGÁCSLAP

(VSP) Nagy merevségű, és szigetelő képességű alapanyag. Elsősorban magas mechanikai igénybevételű, projekt környezetben használják, ahol a papírrács, vagy UDF lap már nem elég erős.

MDF

(Medium Density Fiberboard) Az asztalosipar legnagyobb mennyiségben felhasznált faalapú alapanya. Jól alakítható, homogén anyag ezért alkalmazása nagyon széles körű, ráadásul gyártásánál a fa minden része feldolgozásra kerül, semmi nem vész kárba, ezért környezetbarátnak is tekinthető.

MELAMIN AKRIL LAMINÁTUM

A CPL felületnél is magasabb minőséget képviselő alapanyag, mivel gyártásánál a HPL lemezek erősebb préselési technikáját alkalmazzuk. Készülhet faforgács, MDF és HDF hordozóra is. A Full a legutóbbi, legellenálóbb, legjobb minőségű anyagot építi termékeibe.

RÖNTGEN AJTÓ

Radioaktív terhelésnek kitett helyiségek izoláló nyílászárója, melynek két oldala és tokja meghatározott vastagságú ólomlemezzel készül. Bevizsgálása beszerelés után, a helyszínen történik.